2009 03 19 - „Lietuvos ekspertų parama Moldovos Europos integracijos sekretoriatui prie Moldovos ministro pirmininko“ (angl. Lithuanian short-term advisers on EI to the Moldovan EI Secretariat under the Prime-Minister's Office)

Šį projektą sudaro trijų ekspertų iš Lietuvos – LR URM Europos Sąjungos departamento direktoriaus pavaduotojas Sigitas Mitkus, šio departamento Politinio ir institucinio bendradarbiavimo skyriaus patarėjas Julius Pranevičius ir LR Vyriausybės kanceliarijos Europos Sąjungos teisės įgyvendinimo departamento direktorė Ieva Peciukonienė – savaitės trukmės pažintinis vizitas Moldovoje, kurio pagrindinis tikslas yra geriau susipažinti su eurointegracinių sprendimų priėmimu ir įgyvendinimu Moldovos vyriausybės aparate. Jo išdavoje bus paruoštos Moldovos vyriausybei skirtos rekomendacijos, kurios Moldovos pusei bus pristatytos po balandžio 5 dieną šalyje įvyksiančių parlamento rinkimų.

Vizito Moldovoje metu Lietuvos ekspertai susitiks su Moldovos vyriausybės, Moldovos Europos integracijos sekretoriato prie Moldovos ministro pirmininko, Įstatymų harmonizavimo centro, Komercijos ir ekonomikos ministerijos, Prekybos ir pramonės rūmų, Europos Komisijos atstovybės Moldovoje, Finansų, Teisingumo, Užsienio politikos ir Europos integracijos ministerijų atstovais. Taip pat bus susitikta su Moldovos prezidento patarėju Tudor Vasilica, ES specialiuoju pasiuntiniu Moldovai Kalman Miszei, jo pavaduotoju Mindaugu Kačerauskiu, taip pat Moldovos nevyriausybinių organizacijų atstovais – ADEPT vadovu Igor Botan, Moldovos užsienio politikos asociacijos (APE) vadovu Andrėjumi Popovu ir kitais. Visų šių susitikimų metu bus siekiama išsiaiškinti kaip tiksliai šiuo metu veikia su Europos integracija susijusių sprendimo priėmimo, įgyvendinimo ir koordinavimo mechanizmas Moldovos vyriausybėje ir su kokiomis problemomis yra susiduriama.

Projekto trukmė: 2009 m. kovo 1-31 d.

Projekto vykdytojas: VšĮ Europos integracijos studijų centras

Finansavimas: Jungtinės Karalystės ambasada Moldovos Respublikoje